Ja, så blev det vinter och fridfullt känns det på nåt vis när snön kommer och bäddar in landskapet. Så kan allt vad växtodling och betesskötsel heter få vila några månader. Fokus djuren, osttillverkning och försäljning samt vinterns utmaningar i form av snö och detta att få allt på en gård att fungera under köldperioder. Det räcker nog till bra med det.

Vilket år, vi har fått möta så många engagerade, matintresserade människor tack vare denna ost! Trevliga studiebesökare, evenemangsgäster, folket på marknader i Skellefteå och Umeå, österbottniska och västerbottniska mathantverkare genom projekt Qvarkenfood. Och så årets Särimner i Östersund med deltagare från hela Norden, intressanta föreläsningar om allt vad som hör småskalig, hantverksmässig matproduktion till och ännu mer givande möten. Där fick vi så mycket nytta och nöje och dessutom den fantastiska upplevelsen att få ta emot priser för de ostar vi deltog med på SM i mathantverk. Vår gårdsost Svedjan fick silver i klassen pressad hårdost och den blå ost vi kallar Blåbrie fick silver i blåmögelostklassen.

Nu går veckorna fort fram emot jul. Raska fötter springa tripp tripp tripp på de flesta arbetsplatser, så även här. Sen hoppas vi väl alla få luta oss tillbaka och njuta av ett lägre tempo samt något gott att äta under helgerna! Lite ost, kanske?

gardsmejeri-november