Vi producerar mjölken till den, vi tillverkar den, vi lagrar den, vi säljer den, vi gillar den…och just nu är vi så lyckliga över att den vann SM i mathantverk 2014 klassen Pressad hårdost! DEN! Svedjan Gårdsost! Carina Brydling ringde upp i lördags och berättade nyheten och vilken känsla att få denna fina uppskattning! Motiveringen lyder:

Vilken hyllning till svensk osttradition: långlagrat, grynpipigt, jämnt, vackert, homogent, blommigt, storstilat, sagolikt. Smidigt och ändå torr konsistens. Päron-fikon-ört-doft-kola och komplexa smakackord som tar oss tillbaka till det småländska prästerskapets innersta kretsar under svensk stormaktstid. Denna ost vill vi inte skiljas från!

Är vi rörda? JA! Tack alla stöttare längs vägen, ingen nämnd och ingen glömd! Fotot här ovanför är taget av Erland Segerstedt och det är vi båda, Johanna och Pär som håller i en Svedjan Gårdsost i vårt lilla lager!