En annorlunda sommar avrundas nu. Så kallt det var i juni men det har vi väl glömt eftersom det blev så väldigt varmt och badvänligt i juli istället…Ömsom torka och när det väl satte igång ordentligt med regn. Rejält med åska och blixtar verkar ha blivit något som man helt enkelt har att vänta sig varje år och därför får ha beredskap för. Det är så mycket som måste fungera alla dagar på en gård.

Osttillverkningen går på sparlåga när odling, beten och många kalvningar tar stor plats. Vi har nu börjat om med ett par ystningar per vecka och det känns bra. Hösten är marknadstid och Svedjan Ost ska vara med på både Matfesten i Skellefteå och Bondens Egen Marknad i Umeå. Sen ska ett par ostar få resa ner till Växjö för att vara med i Mathantverks-SM, årets höjdpunkt för småskaliga producenter. Det är alltid spännande att få sina produkter bedömda, det ser vi fram emot från hemmaplan i år!

sodra-svedjan-ost