Kviga 558 numera uppgraderad till ko! Kviga 558 numera KO 006 från vår lilla kalv-kviga som igår födde en kalv och därmed nu kan titulera sig ko. Kalven låg baklänges och upp och ner och behövde vändas för att kunna komma till världen men det gick bra med alltihopa. Nu börjar alltså KO 558 sitt nya liv som mjölkleverantör till både Svedjan Ost och Norrmejerier 🙂 Hon ser stilig ut. Det blev dessutom en dotter så allting rullar på igen…om två år upprepar sig historien. Tack vare det vackra höstvädret får korna fortsättningsvis gå ute på dagarna, de har det härligt. I samma kohage finns både 558-ans mor och mormor så det är rena rama släktkalaset.

Odlingssäsongen avslutad, fodret är bärgat. Det återstår att transportera hem en del rundbalar. Kvällarna mörknar och om några veckor är det dags för installning. Vi vill såklart töja på det så länge som möjligt men vet att allt har en ände, så även betessäsongen…. Svalorna förbereder sin långa flytt söderut, det är både lugn och spänning i höstluften.

Nu är det höstmarknader av olika slag. Förra veckoslutet var vi på Matfesten i Skellefteå med våra ostar och fick möta många människor. Sen är det Bondens Egen Marknad i Umeå varje lördag i september. Vi åker dit vid två tillfällen, den 14-e och den 28-e, välkomna att leta rätt på oss där.