Ja, det har hänt förr att vi fått ändra planer. Det var bara att stänga dörren till mejeriet tills vidare. Vallodlingen och mjölkproduktionen är ju själva basen för våra ostplaner. När Europas varmaste väder kommer samtidigt som det är ljust både dag och natt går det undan med växtligheten. Vi är glada över Storkågeträsket som var fint att doppa sig i för att behålla arbetsfarten dessa fantastiska sommardagar. Tack och lov kom ett fint högtryck med svalare väder till slåttern. Vi har skördat, gräset är avslaget och bärgat. Skördefolket känner sig nog också lite avslagna…men det är helt naturligt efter en så intensiv arbetsperiod. Vi är nöjda och tacksamma att det gått så bra med ”höet”.

Korna äter redan av det nya fodret. Det luktar så gott om gräset, fin kvalitet och smaklig sort.  Smakliga bör ostarna kunna bli också, tycker vi. Men frågan när vi kommer igång på allvar hänger ännu i luften. Kanhända vi får inrikta oss på hösten, det är nog bara så.

Nu håller vi vardagsproduktionen igång och försöker koppla av lite från det jordiska. Det gör vi bland annat genom att öppna vår gård för lokala hantverkare och konstnärer nu på lördag den 9 juli. Övre Kågedalens Kulturgrupp arrangerar då KOnstHAGEN här för fjärde året. Därför har vi tillfälligt fått nya, trevliga gäster på gården i form av dessa träskulpturer formade med motorsåg av Karl-Erik Johansson, Boliden.